Skip to content
Heidi Selkäinaho perusti Somepointin

Somepoint syntyi halusta tehdä ihmisistä onnellisempia

Vihdoin koitti se odotettu päivä, että tästä tuli julkista!  Somepoint on syntynyt! Minusta on tullut yrittäjä! Pääsen tekemään työkseni sitä, mistä olen jo vuosia haaveillut: auttamaan ihmisiä olemaan onnellisempia. Tiedän, että olen syntynyt tekemään juuri sitä. Vaati kuitenkin reilun vuoden irtioton intranet-tuotepäällikön työstäni ennen kuin oivalsin, että minulla on jo kaikki osaaminen ja keinot auttaa ihmisiä. Minun pitää vain keskittyä työssäni siihen, mihin uskon sata prosenttia. Se on yhteisöllinen, avoin sisäinen viestintä organisaation sisäisessä somessa!

Intohimo avoimeen viestintään syntyi oman Yammer-kokemuksen kautta

Kun reilu viisi vuotta sitten SharePoint-intraneteista tuli sosiaalisia SharePoint 2013 -version mukana tulleen Uutissyötteen vuoksi, intranet-konsultin ja tuotepäällikön työni sai aivan uuden, innostavan käänteen: intranetit eivät enää keskittyneet kylmään dataan vaan ihmisiin!

Omalla silloisella työpaikallani, Sinisessä Meteoriitissa, olimme jo ennen sitä itse siirtyneet avoimeen sisäiseen viestintään yhteisötyökalun Yammerin avulla, ja olin kokenut valtavan helpotuksen, kun työnteko muuttui niin paljon sujuvammaksi. Olin ennen sitä kokenut paineita, kun vaativassa konsultin työssä piti pärjätä yksin. Yhtäkkiä toimimmekin 100 hengen tiiviinä yhteisönä, jossa apu oli aina lähellä. Olen sen jälkeen aina hokenut, etten enää ymmärrä, miten kukaan voi tehdä työtä ilman työpaikan sisäistä somea.

Aloin samoihin aikoihin viisi vuotta sitten kouluttamaan organisaatioiden sisäisiä Yammer-yhteisömanagereita. Tästä avoimen viestinnän opettamisesta tuli minulle intohimo, koska en halunnut, että yksikään työpaikka kärsii tehottomista tavoista viestiä sisäisesti. Suljettu viestintä aiheuttaa niin paljon turhaa kärsimystä.

Miksei kukaan opeta johtajille avoimen viestinnän mahdollisuuksia?

Lähdin 1,5 vuotta sitten opiskelemaan johtamista, koska halusin oppia lisää henkilöstöjohtamisen tavoitteista, jotta voisin paremmin opettaa organisaatioita muuttumaan. Jokaisella yliopiston kurssilla vastaan tuli sama asia: opetus on vanhentunutta, koska kukaan ei opeta avoimen viestinnän vaikutusta johtamiseen! Opettajani yliopistossa varmaan jo hermostuivat, kun toistin samaa organisaation sisäisen somen ilosanomaa jokaisessa esseessä ja painotin, että tämä on alue, johon johtamisen tutkimuksen pitää keskittyä! Mitä enemmän opin johtamisen tavoitteista, sitä varmemmaksi tulin siitä, ettei yksikään organisaatio voi menestyä nykypäivän jatkuvien muutosten myllerryksessä, jos viestintä on suljetuissa kanavissa kuten sähköpostissa, kokoushuoneisa ja chateissä.

Lopulta oivalsin: miksi vaadin muita nostamaan tämän asian esille? Miksen tee itse jotain, kun minulla on kaikki tieto ja osaaminen siihen? Ja niinpä päätin tehdä! Perustin Somepointin, joka opettaa organisaatioille, miten työtä voi tehostaa tavalla, joka luo hyvinvointia ja työrauhaa!

Tämä on minun tapani tehdä ihmisistä onnellisempia nykypäivän vaativassa työmaailmassa, jossa työn tehostaminen liian usein tarkoittaa resurssien kiristämistä ja työntekijöiden uupumista.

 

Heidi Selkäinaho on kokenut työyhteisöjen digiviestinnän konsultti, joka auttaa organisaatioita digiviestinnän kokonaisuuden suunnittelussa, toteutuksessa ja jalkautuksessa. Heidin tavoitteena on luoda avoin viestintäkulttuuri, jossa jokainen on tasa-arvoinen viestijä, ja tietoa jaetaan avoimesti.

Heidin tausta on Microsoft-maailmassa, joten useimmiten työkaluina ovat SharePoint-intranet, Teams ja Viva Engage.

Back To Top